Om Ridderhus

«Ridderhus produserer smykker med rene linjer, inspirert av den vakre naturen i Vest -Telemark, og myter og sagn fra den norske folkekulturen. Gjennom bruk av tradisjonelle teknikker, ønsker Ridderhus å være et kjennemerke for kvalitet og god form.»

Marie Ridderhus er grunnleggeren av «Ridderhus», og er oppvokst på Ringerike i Buskerud. Hun gikk på Rudolf Steinerskolen fra barneskolen til videregående, og har alltid hatt sansen for de kreative prosessene i kunst og håndverk. Det at hun skulle komme til Rauland og starte sin karriere som smykkedesigner og sølvsmed var aldri i tankene. Rauland er et verdifullt knutepunkt for tradisjonshåndverk i Norge, og Marie Ridderhus har en Bachelor i Tradisjonskunst med vekt på metall, fra Høgskolen i Telemark, avd. Rauland.

– Det har både sine fordeler og ulemper med å etablere seg på et lite sted som dette. Fordelene er uten tvil at man slipper å bli distrahert av alle impulser fra byen, og kan jobbe målrettet. Man klarer kanskje bedre å holde seg til sitt eget formuttrykk når man er litt utenfor de ferskeste moteimpulsene. Man blir kjent med sine kolleger på et mer personlig plan.

Ulempene er jo at man er lengre fra messer og begivenheter som er verdt å få med seg. Man er mye alene, og holder seg kanskje ikke like skjerpet av konkurrerende bransjer. Det er ikke like lett å skape nye kontakter.

I sitt lille verksted produserer hun smykker i sølv med lidenskap for sølvsmedfaget. – Jeg lager simpelthen smykker jeg selv kunne tenke meg å bruke og lar kvalitet, holdbarhet og estetikk gå hånd i hånd. Det å kunne bruke smykkene både til hverdag og fest er noe jeg legger vekt på når jeg utvikler mine kolleksjoner. De har gjerne et rent og stilisert uttrykk, noe som gjør dem holdbare i hverdagen, så vel som elegante i selskap.